Publicat la: 25.02.2020. 19:40 / 1.334 views

ALERTĂ DE GRADUL ZERO, LA UPU! SUSPECTĂ DE CORONAVIRUS, TRANSFERATĂ LA BUCUREȘTI

A fost alertă de gradul zero, în această dimineață, la secția UPU a Spitalului Județean. O tânără, care a declarat că a revenit în urmă cu o săptămână din Veneto, regiune afectată de coronavirus, a fost izolată de urgență, după ce s-a prezentat la ambulatoriul unității. Femeia prezenta simptome specifice virusului și a fost transportată cu izoleta la Institutul “Matei Balș”.

upu restrictie 2Tânăra, în vârstă de 29 de ani, venise cu soțul și copilul la ambulatoriul spitalului, unde avea o programare pentru băiețel. Nu a mai trecut de filtrul instituit în unitatea medicală, personalul intrând în alertă în momentul în care s-a aflat că, în urmă cu o săptămână, femeia s-a întors din Italia, chiar din Veneto, una dintre zonele afectate de coronavirus. În plus, prezenta și simptome specifice bolii.

S-a decis evacuarea sălii de așteptare de la UPU, unde femeia a și fost izolată. Pe toată perioada izolării, personalul medical a purtat echipament special de protecție. În aceste condiții, a fost interzisă și intrarea oricărei persoane pe ușa principală a Unității de Primiri Urgențe, fluxul fiind mutat prin zona de ambulatoriu.

Soțul și copilul au plecat acasă, în timp ce femeia a așteptat trei ore până la sosirea autospecialei folosite pentru transportarea cazurilor suspecte de coronavirus. Femeia a fost transportată la Institutul ”Matei Balș”.

Între timp, oficialii Direcției de Sănătate Publică anunță creșterea numărului de persoane aflate în monitorizare, izolate la domiciliu. Șapte buzoieni erau astăzi pe lista autorităților.

În prezent, la nivelul județului Buzău există o singură persoană în carantină, în centrul special de la Tabăra Arbănași. Un nou centru de carantină va fi funcțional în incinta secției de Boli Infecțioase a Spitalului Județean, într-un corp de clădire izolat de celelalte pavilioane de la Gârlași.  (Mihai Bunăziua)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!