Publicat la: 24.02.2020. 18:31 / 514 views

ALERTĂ DE CORONAVIRUS. FEMEIE ÎNTOARSĂ DIN ITALIA, PLASATĂ ÎN CARANTINĂ

Autoritățile sanitare din județul Buzău au fost în alertă seara trecută, după ce o femeie care s-a întors din Italia a sunat la 112 și a spus că vine dintr-o zonă contaminată. În Italia, femeia ar fi intrat în contact cu o persoană suspectă de coronavirus. După mult timp petrecut pe trotuar pe Unirii Sud, femeia a fost preluată de o ambulanță SMURD și transportată într-o clădire a Spitalului de Boli Infecțioase.

femeie suspecta coronavirus 4  femeie suspecta coronavirus 3

Duminică seara,  buzoianca în vârstă de 53 de ani a coborât din microbuzul care o aducea din Italia, unde fusese la muncă. Aproape de Buzău, femeia a început să se gândească la faptul că vine dintr-o zonă contaminată, iar când a coborât în stația de la Kaufland Eroilor a pus mâna pe telefon si a sunat la ambulanță. Acest lucru l-a făcut și după ce a aflat că una dintre colegele alături de care a lucrat în Italia se simte foarte rău. Cu polițiști, jandarmi și polițiști locali în jur, femeia a fost lăsată să aștepte o ora si jumatate în stația de autobuz de pe Unirii Sud.

În cele din urmă, o ambulanță SMURD și una de la Serviciul de Ambulanță au ajuns la locul indicat, iar paramedicii și asistenții, echipați cu costume de protecție, au luat-o pe femeie într-o targă specială.

La scurt timp, la Prefectura Buzău a avut loc o ședință de urgență în cadrul căreia s-a stabilit ce urma să se întâmple cu femeia.

Femeia nu prezintă simptome specifice infecției cu Coronavirus și va rămâne izolată timp de 14 zile. Transferul către centrul de carantină de la Arbănași s-a desfășurat fără incidente. În zonă acționează preventiv un echipaj de jandarmi. (Mirela Copariu)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!