Publicat la: 16.03.2020. 14:36 / 500 views

AL DOILEA CAZ DE CORONAVIRUS LA BUZĂU. BĂRBATUL ERA ÎN CARANTINĂ, NU A FOST ÎN COMUNITATE

Ieri după-amiază a fost confirmat al doilea caz de coronavirus la Buzău. Este vorba despre un râmnicean, în vârstă de 34 de ani, aflat în carantină în hotelul în care se mai află izolate aproape 50 de persoane. Testul său de COVID-19 a ieșit pozitiv, iar al prietenei cu care a revenit din Italia a fost negativ. Între timp, zeci de rezulate la teste inițiale pentru Buzău sosesc cu vești bune.

coronavirus al doilea cazDetalii extrem de importante în cazul celui de-al doilea caz de coronavirus de la Buzău. Tânărul râmnicean depistat pozitiv nu a intrat în comunitate, ci a fost dus direct în carantină, făcând parte din convoaiele rutiere revenite de la granița de vest.

Inițial a fost în carantină la Tabăra Școlară Arbănași, apoi a fost transportat, alături de toți ceilalți, la un hotel de pe strada Transilvaniei, în municipiul Buzău. Bărbatul a revenit din Italia, cu prietena lui. Primul test al tinerei a ieșit negativ.

Având în vedere confirmarea în cazul bărbatului, conform procedurii, pacientul a fost preluat de la hotel și transportat cu izoleta SMURD la un spital din Capitală.

Potrivit autorităților, râmniceanul are o stare generală bună și este asimptomatic.

Astăzi, în județul Buzău, se aflau în carantină 50 de persoane, iar alte aproape 400 erau izolate la domiciliu. După ce la sfârșitul săptămânii trecute cei 12 cetățeni de la Poiana Pinului au fost aduși în centrul special de pe strada Transilvaniei, tabăra a redevenit astăzi locație de carantină, cu o capacitate de aproape 150 de locuri.

Până astăzi, tuturor buzoienilor din carantină le-au fost prelevate probe în vederea efectuării analizelor. În total, la nivelul județului, au fost testate pentru coronavirus 84 de persoane, iar 50 de rezultate sunt negative, pentru restul fiind așteptate rezultatele.

(Mihai Bunăziua)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!