Publicat la: 03.06.2020. 18:30 / 274 views

“AJUNGE! NE VREM SPITALUL ÎNAPOI!”. MEMORIU CĂTRE PREMIER ȘI MINISTRUL SĂNĂTĂȚII

„Ajunge! Ne vrem spitalul înapoi!”, este solicitarea vehementă făcută de Primăria municipiului Râmnicu Sărat, în legătură cu Spitalul Municipal din localitate. Un memoriu a fost trimis ieri către premierul Ludovic Orban și ministrul Sănătății, Nelu Tătaru. „Vă rugăm să țineți cont de solicitarea noastră! Altfel, alte vieți se vor pierde!”, se încheie scrisoarea semnată de primarul Sorin Cîrjan.

ramniceni 3 spital rm sarat

La sfârșitul lunii martie, ministerul Sănătății a decis transformarea Spitalului Municipal Râmnicu Sărat în unitate suport de Covid-19. După această decizie, toți pacienții au fost transferați sau externați, iar ambulatoriul de specialitate a fost închis.

De atunci, la Spitalul din Râmnicu Sărat, au fost tratați doar bolnavii de coronavirus. În tot acest timp, în absența serviciilor oferite înainte de decizia Ministerului, râmnicenii și localnicii din comunele limitrofe au avut de suferit, fiind nevoiți să ajungă la Buzău sau la Focșani, pentru a fi tratați.

Din păcate, unii au fost nevoiți să își întrerupă tratamentele. Situația nu s-a schimbat cu nimic, în ciuda solicitărilor făcute de autoritățile locale către responsabilii de la nivel central.

În lipsa unui ambulatoriu de specialitate, râmnicenii merg la medicul de familie sau la cabinetele private.

Autoritățile locale susțin că ar exista soluții pentru reactivarea mai multor servicii medicale în unitatea în care acum sunt internați exclusiv pacienți cu Covid-19.

Ieri, primarul municipiului Râmnicu Sărat a înaintat un memoriu la adresa premierului și ministrului Sănătății, scrisoare prin care cere redeschiderea Spitalului.

Toate solicitările făcute de autoritățile râmnicene, în atenția Ministerului Sănătății, au fost sortite eșecului până acum. (Mihai Bunăziua)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!