(VIDEO) Agresorii, arestați. Polițiștii, cercetați. Corpul de Control n-a plecat de la Buzău

(VIDEO) Agresorii, arestați. Polițiștii, cercetați. Corpul de Control n-a plecat de la Buzău

Doi dintre cei trei agresori implicați în incidentul grav produs în weekend la Cernătești au fost arestați preventiv. Al treilea individ a fost eliberat și este cercetat sub control judiciar. Între timp, continuă verificările Corpului de Control al IGPR la IPJ Buzău, în legătură cu modul în care polițiștii au gestionat situația. 

După aproape 24 de ore de stat în arestul IPJ, aseară, doi dintre cei trei agresori care au blocat în trafic un buzoian, i-au distrus mai multe părți din mașină și l-au agresat de față cu polițiștii, au primit mandat de arestare pe o perioadă de 30 de zile. Ei au fost prezentați de procurori în fața judecătorilor, iar magistrații, în baza probelor administrate, au decis că se impune cercetarea în stare de arest. Al treilea individ a fost pus în l,ibertate și va fi cercetat sub control judiciar pe o perioadă de 60 de zile.

Indivizii sunt acuzați de lovire sau alte violențe, distrugere și tulburarea liniștii și ordinii publice.

Reamintim că, sâmbătă după-amiază, un bărbat de 41 de ani, din Buzău, a fost victima răzbunării unor bărbați din Săpoca și Cernătești, după ce i-a provocat, filmându-i și acuzându-i că vând păsări ilegal, pe marginea șoselei, în comuna Cernătești. În urma mai multor blcoaje în trafic, la fața locului a ajuns un prim echipaj de Poliție, dar agresiunile au continuat și de față cu polițiștii.

În cele din urmă, intervenția mascaților i-a potolit pe scandalagii.

Ieri, o echipă a Corpului de Control a IGPR a descins la Buzău, pentru a verifica modul în care a fost gestionată situația, din primul moment până la aplanarea conflictului.

Tot ieri, ministrul de Interne, Lucian Bode, a declarat că intervenția în acest caz a primului echipaj de Poliție a lăsat de dorit.

Cei trei inculpați au dreptul de a contesta măsura dispusă, aseară, de instanța de judecată.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și