Publicat la: 23.12.2019. 19:17 / 4.187 views

AFACERE PROFITABILĂ CU CAPRE, LÂNGĂ BUZĂU. CLIENŢII COMANDĂ PE INTERNET

Laptele şi brânza de capră sunt ingredientele care nu ar trebui să ne lipsească de pe mese, mai ales acum când tentaţia de a consuma gras şi nesănătos este mare. Din ce în ce mai mulţi români au descoperit calităţile acestui produs iar dovada stă în cererea mare de lapte înregistrată de fermele de caprine. Un preot buzoian, care creşte 100 de capre de rasă în gospodăria sa, livrează la domiciliu lapte şi brânză, prin comenzi luate prin internet. 

ferma 3 ferma 8

Preotul Paul Negoiţă este de ceva vreme şi crescător de capre. Are în jur de 100 de animale în mica sa fermă de lângă municipiul Buzău căreia preferă să-i spună gospodărie. În noua sa afacere, este ajutat de un experimentat medic veterinar şi doi îngrijitori.

Familia Negoiţă a înfiinţat gospodăria în 2017, în satul Focşănei. După un an, producţia de lactate a depăşit necesarul de consum în casă şi a hotărât să vândă o parte dintre produse.

Ferma este specializată acum pe creşterea caprelor şi fabricarea produselor din lapte de capră. Ferma de la Focşănei este populată cu trei rase de capre, Carpatină, Boer şi rasa anglo-nubiană, fiecare cu povestea ei. 

Produsele standard ale fermei preotului Negoiţă sunt laptele crud, brânza şi zerul. Laptele de capră este dulce, gras şi hrănitor şi are proprietăţi miraculoase pentru sănătate, poate şi pentru că aceste animale consumă foarte multă scoarţă de copaci, sare, cătină şi măceşe. 

Clienţii pot comanda pe internet lapte şi brânză de capră, iar produsele sunt livrate cu o maşină frigorifică la domiciliul clienţilor. Un litru de lapte de capră costă 7 lei, un kilogram de brânză ajunge la 30 de lei, iar cea maturată, la 35 de lei. (Mirela Copariu)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!