Publicat la: 10.05.2018. 18:23 / 565 views

ADOPTĂ UN EROU! FLORI LA MORMINTELE OSTAŞILOR

Fundaţia Sf. Sava de la Buzău a lansat un proiect de suflet, prin care îi cheamă pe buzoieni să înfrumuseţeze mormintele ostaşilor ce odihnesc în Cimitirul Eroilor. Iniţiativa a avut ecou şi în alte judeţe, astfel că astăzi, câţiva copii din Vrancea au venit cu flori, la mormintele eroilor.

flori eroi 2Fundaţia Sf. Sava îi îndeamnă pe buzoieni să vină cu flori la mormintele ostaşilor ce odihnesc în Cimitirul Eroilor. Implicarea societăţii civile, spun iniţiatorii proiectului, este la fel de importantă precum cea a armatei sau a oficialitaţilor. Concret, buzoienii pot veni cu un ghiveci cu flori, pe care să-l aşeze la căpătaiul unui soldat căzut într-una din cele două conflagraţii mondiale.

Iniţiativa a avut ecou şi în alte judeţe, nu numai la Buzău. Astazi, câţiva copii din Vrancea au sosit, însoţiţi de un preot, pentru a înfrumuseţa mormintele eroilor, cu ghivece de flori. Alţi compatrioţi şi-au anunţat prezenţa pe 17 mai, de Ziua Înălţării şi a Eroilor.

Ghivecele cu flori pot fi aşezate direct în Cimitirul Eroilor sau pot fi lăsate la sediul Fundaţiei „Sf. Sava” de pe Strada Bistriţei. Iniţiatorii speră ca un număr mare de buzoieni să meargă la mormintele ostaşilor în aceste zile. (Andrei Solomon)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!