Publicat la: 07.02.2018. 19:57 / 1.062 views

ADOLESCENTĂ DE 15 ANI, LA UPU, INTOXICATĂ CU ALCOOL ŞI CU SUBSTANŢE INTERZISE

Alarmant! Numărul consumatorilor de substanţe interzise care ajung la spital creşte pe zi ce trece, însă vârsta lor scade dramatic. Seara trecută, o adolescentă de 15 ani a anjuns la Unitatea de Primiri Urgenţe, în stare gravă, şi a declarat medicilor că a consumat alcool şi a fumat o ţigară care nu ştia ce conţine. Mam fetei, cadru medical, a sosit într-un suflet la spital să vadă în ce stare este aceasta. Situaţia a ajuns atât de critică, încât autorităţile locale trag semnale de alarmă.

grafittiMedicii de la Unitatea de Primiri Urgenţe au fost surprinşi seara trecută când le-a fost predată spre îngrijire o adolescentă care abia împlinise 15 ani. Şocul a fost cu atât mai mare cu cât au aflat că a consumat alcool, după care a fumat o ţigară care nu ştia ce conţine. Mama fetei, cadru medical la Maternitate, fost director de îngrijiri, a ajuns imediat la unitatea spitalicească, chemată de colegele sale din UPU. Potrivit medicilor, fata era intoxicată atât cu alcool, cât şi cu substanţe interzise consumului.

Dureros este faptul că mama adolescentei, în ciuda discuţiilor repetate cu fiica sa, nu a reuşit să o ţină departe de anturajul care a condus-o la astfel de gesturi ce îi puteau fi fatale. Inclusiv autorităţile locale s-au sesizat cu privire la gravitatea acestor cazuri. Viceprimarul Ionuţ Apostu a postat pe pagina sa de socializare un mesaj care ar trebui să dea multora de gândit, alături de  fotografia unui grafitti realizat pe peretele unei case din Cartierul Dorobanţi 2 unde scrie “Nu mai vindeţi droguri la copii”.

Numărul cazurilor de tineri şi adolescenţi care se prezuntă la UPU după ce au consumat substanţe interzise creşte alarmant. Surse din Spitalul Judeţean afirmă cu tărie că, de trei săptămîni, dealerii de etnobotanice au schimbat amestecul, o dovadă în acest sens fiind şi numărul mare de prezentări la Urgenţe a tinerilor care le consumă. (Mirela Copariu)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!