Publicat la: 10.08.2020. 18:03 / 278 views

ADIO, DOAMNA BUCUR. MARIETA, SOȚIA LUI BUCUR CHIRIAC S-A RIDICAT LA CERURI

După 4 ani de la plecarea din această lume a lui Bucur Chiriac, cel care i-a fost soț și tovarăș apropiat pe tot parcursul vieții, aseară a plecat dintre noi și Marieta, soția lui care l-a urmat în ceruri, acolo unde urcă toți cei cu sufletul curat.

marieta chiriacLuna viitoare, doamna cu suflet generos ar fi trebuit să împlinească 90 de ani.

De-a lungul vieții, cei doi soți, ajutați de numeroși artiști, care le erau și prieteni, au reușit să adune o impresionantă colecție de artă, pe care au donat-o Buzăului, dimpreună cu toată dragostea lor pentru oraș și pentru buzoieni.

Omul de cultură Bucur Chiriac, cetățean de onoare al Municipiului, a scris mult despre orașul natal și despre locuitorii lui.

Pe fiecare dintre numeroasele sale scrieri ar fi trebuit să stea, alături de numele lui, și numele soției, Marieta, care i-a stat alături necontenit și al cărei spirit se regăsește în fiecare pagină de carte.

Marieta Bucur nu a luat cu ea nimic în lumea de dincolo.

Tot ceea ce a agonisit împreună cu soțul său se regăsește în colecția de artă expusă la Muzeul Județean, unde poate fi vizitată de toți cei care i-au cunoscut pe cei doi soți, care s-au despărțit pentru totdeauna de Buzău și de buzoienii pe care i-au iubit nespus.

Marieta Bucur va fi înmormântată  marți, 11 august, la ora 12 în cavoul familiei din cimitirul Belu, alături de soțul ei, Bucur Chiriac.

Dumnezeu să-i odihnească veșnic la sânul său!

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!