Publicat la: 18.01.2021. 19:22 / 288 views

ADĂPOSTUL FUNCȚIONEAZĂ ȘI ÎN PANDEMIE. 33 DE OAMENI AI STRĂZII, CAZAȚI ÎN CENTRUL SOCIAL

Temperaturile sub zero au făcut ca Centrul de Zi și de Noapte să funcționeze la capacitate maximă. Oamenii străzii din Buzău sunt aduși aici de Poliția Locală, după ce sunt preluați de la Unitatea de Primiri Urgențe, pentru a fi adăpostiți de frig. 33 de rezidenți se bucură de facilitățile centrului, după ce, în prealabil au efectuat testul coronavirus.

adapost 4 lambru adapost

Centrul Social ar putea adăposti, în condiții normale, un număr mai mare de asistați. Din cauza situației generate de coronavirus, însă, rezidenții nu mai pot dormi pe saltele. De altfel, pandemia a generat condiții speciale de siguranță. Oamenii străzii nu mai au voie să iasă din adăpost după bunul plac, ei beneficiind totuși de 2 învoiri pe săptămână. În plus, sunt obligați să poarte mască în interiorul centrului, atât pe holuri cât și în dormitoare. În caz că numărul solicitărilor va depăși capacitatea Centrului, oamenii străzii vor fi cazați și în minihotelul amenajat în incinta complexului de rugby “Printul Ghica”

Pe lângă o masă caldă și un adăpost, oamenii străzii primesc și îngrijiri medicale, dar și consiliere psihologică. (Andrei Solomon)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!