Publicat la: 25.09.2019. 18:26 / 675 views

ACUZAŢII ALE REPREZENTANŢILOR MUZEULUI. ERORI STRECURATE ÎN PAGINILE „ISTORIEI JUDEŢULUI BUZĂU”

„Istoria judeţului Buzău” este un suport de curs pentru elevii de clasa a 7-a care studiază opţional istoria locală. Este un manual tipărit pe cheltuiala Primăriei Buzău şi a fost lansat cu fast la Liceul Pedagogic din oraş. Reprezentanţii Muzeului Judeţean susţin, însă, că în manual s-au strecurat erori grave şi informaţii vechi de câteva decenii. De partea cealaltă, reprezentanţii Inspectoratului Şcolar susţin că în manual nu poate fi vorba de nicio greşeală.

costache manual 1Lansat cu fast la Liceul Pedagogic din oraş, manualul „Istoria judeţului Buzău” este un suport de curs pentru elevii de clasa a 7-a care studiază opţional istoria locală. Reprezentanţii Muzeului Judeţean susţin, însă, că între cele 115 pagini s-au strecurat erori grave. Prima remarcă a fost făcută cu privire la unul dintre cei 4 autori.

De asemenea, directorul Muzeului Judeţean susţine că în lucrare sunt furnizate informaţii la care cercetarea ştiinţifică a renunţat de peste 50 de ani.

Daniel Costache susţine, de asemenea, că autorii induc idei eronate prin infornaţiile introduse în paginile suportului de curs.

Materialul a fost publicat cu sprijinul Inspectoratului Şcolar, iar inspectorul şcolar general Florina Stoian susţine că nu există motive întemeiate pentru a fi contestat manualul.

Manualul este tipărit pe cheltuiala Primăriei Buzău, iar primarul Constantin Toma susţine că afirmaţiile directorului Muzeului Judeţean sunt mincinoase şi denigratoare. “Cu surprindere am aflat despre afirmaţiile mincinoase şi denigratoare ale directorului Muzeului Judeţean Buzău, Daniel Costache, referitoare la lucrarea „Istoria Judeţului Buzău”, suport didactic pentru cursul opţional de istorie locală, publicată de Primăria municipiului Buzău. Afirmaţiile persoanei respective sunt contrazise chiar de lucrarea „Buzău – mică enciclopedie istorică”, publicată în anul 2000 de Muzeul Judeţean Buzău, ceea ce denotă necunoaşterea cercetărilor făcute de către instituţia pe care astăzi o conduce. Precizez că autorii cărţii au lucrat împreună cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Buzău, având ca referenţi ştiinţifici două personalităţi ale cercetării istorice româneşti, domnii prof. univ. dr. Jipa Rotaru, membru titular al Academiei Oamenilor de Ştiinţă din România şi prof. univ.dr. Doru Dumitrescu, fost Inspector General pentru specialitatea Istorie din Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice timp de 20 de ani”, se arată în comunicatul de presă remis astăzi de Primăria Municipiului Buzău.

Manualul nu are încă avizul Ministerului Educaţiei dar elevii îl folosesc la ore. S-au tipărit 1400 de exemplare. (Mirela Copariu)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!