Publicat la: 16.02.2017. 18:37 / 1.237 views

ACUZATĂ CĂ TATĂL I-A CUMPĂRAT FUNCŢIA. IONELA DOBRICĂ, DEPUTAT PSD, SUSŢINUTĂ DE PARTID

Şi aşa măcinat de un mare scandal intern, PSD Buzău este nevoit să facă faţă unei noi lovituri de imagine. Ionela Dobrică, deputat şi preşedinte al tinerilor social-democraţi, este acuzată că ar fi obţinut o funcţie de subsecretar de stat după ce tatăl său, afaceristul Dumitru Dobrică, a plătit pentru promovarea fiicei în minister. DNA susţine că fostul preşedinte al Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, ar fi influenţat numirea Ionelei Dobrică la Ministerul Comunicaţiilor.

ionelaProcurorii anticorupţie au deschis un dosar privind modul în care Ionela Dobrică a fost promovată şef de departament şi apoi subsecretar de stat în Ministerul Comunicaţiilor, în perioada 2013 – 2014. Urmăriţi penal în această anchetă sunt tatăl deputatului – afaceristul Dumitru Dobrică, şi fostul preşedinte al Camerei Deputaţilor – Valeriu Zgonea.

Potrivit DNA, afaceristul Dobrică, la acea vreme consilier judeţean PSD, l-a convins pe Valeriu Zgonea, în calitate de preşdinte al Camerei Deputaţilor, să intervină pe lângă funcţionarii abilitaţi să o numească pe fiica sa, Ionela Dobrică, în cadrul Ministerului Comunicaţiilor. Tot DNA susţine că Zgonea a primit de la Dobrică foloase necuvenite în valoare de aproape 52.000 de lei, reprezentând contravaloarea unei excursii de 4 zile la Viena, în luna mai 2013, dar şi cheltuieli pentru construcţia unei vile la Covasna. Oficialii Direcţiei Naţionale Anticorupţie mai indică faptul că, în aprilie 2013, urmare a demersurilor făcute de Valeriu Zgonea, Ionela Dobrică a fost numită în funcţia de preşedinte al Centrului Naţional de Management pentru Societatea Informaţională din cadrul Ministerului Comunicaţiilor, deşi nu avea pregătire de specialitate în domeniu, apoi, în ianuarie 2014, fiica lui Dobrică a fost numită în funcţia de subsecretar de stat în cadrul aceluiaşi minister. 

Pe contul său de facebook, deputatul Ionela Dobrică susţine că numirea sa în funcţia de subsecretar de stat a fost făcută la propunerea PSD şi a respectat toate prevederile legale. Ionela Dobrică nu are acum nicio calitate în acest dosar.

Subiectul legat de noul dosar DNA a fost discutat în şedinţa Comitetului Executiv al PSD de azi, în absenţa Ionelei Dobrică. Liderul PSD Buzău, deputatul Marcel Ciolacu, declară că în acest caz justiţia va avea ultimul cuvânt şi că este solidar cu Ionela Dobrică.

Dosarul este instrumentat de DNA Ploieşti. În timp ce afaceristul Dumitru Dobrică este anchetat pentru cumpărare de influenţă, Valeriu Zgonea este urmărit penal, sub control judiciar, pentru trafic de influenţă. (Mihai Bunăziua)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!