Publicat la: 16.05.2019. 18:39 / 1.301 views

AVION PRĂBUȘIT ÎN ZONA NEHOIU. DOI OAMENI DE AFACERI ŞI-AU PIERDUT VIAŢA

Doi oameni de afaceri si-au pierdut viata, ieri dupa amiaza, intr-un accident aviatic petrecut la Nehoiu. Cei doi plecasera de la Ghimbav si intentionau sa ajunga la Constanta. Deocamdata, anchetatorii nu au stabilit daca a fost vorba de o eroare de pilotaj sau o defectiune a avionului, survenita in timpul zborului.

acc avion 1Autoritățile buzoiene au intrat ieri în alertă, după ce un localnic din Nehoiu a sunat la 112 si a anunțat că un avion de mici dimensiuni s-a prăbușit in munții care înconjoară orașul Nehoiu. Localnicii unui cătun de lîngă oraș au auzit un zgomot puternic, al motorului avionului, apoi o bubuitură, rezultată la prăbușirea aparatului de zbor în pădure. Imediat, au fost alertate autoritățile,  echipaje ale pompierilor, jandarmi, polițiști și ambulanțe, pentru demararea operațiunii de salvare. Epava avionului a fost găsită relativ repede, dar cei doi ocupanți ai aparatului de zbor erau deja decedați.

Nu se știe, încă, dacă aparatul de zbor, un avion Technam, vechi de 10 ani, s-a defectat în timpul zborului, sau a fost vorba de o eroare de pilotaj. În urma impactului, aripile s-au desprins de fuselaj, fiind localizate la cîteva sute de metri de corpul avionului. Sătenii spun că ceața groasă de pe culmile munților ar putea fi cauza accidentului. De asemenea, în momentul evenimentului ploua foarte tare în zonă. Cazul este instrumentat de Parchetul de pe lîngă Curtea de Apel Ploiești.

Cei doi oameni de afaceri care și-au pierdut ieri viața plecaseră de la Ghimbav și urmau să ajungă la Constanța. La bordul avionului se aflau Mihai Covaciu, cel care pilota aparatul, și Liviu Emil Bucățică. Cercetările în teren continuă și în prezent, la fața locului fiind echipe ale poliției, procuraturii și jandarmeriei.

(Andrei Solomon)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!