Publicat la: 22.01.2019. 18:45 / 748 views

ABSENTEISM ÎN GRĂDINIŢE. PĂRINŢII SE TEM DE GRIPĂ ŞI RĂCEALĂ

Apar noi suspiciuni de gripă la alte grădiniţe din municipiul Buzău. În acest context, alte două unităţi au raportat autorităţilor o scădere a numărului de preşcolari în această perioadă. Oficialii Direcţiei de Sănătate Publică evită acum să mai confirme existenţă gripei, în lipsa unui rezultat de la Institutul Naţional de Boli Contagioase.

gradinita micro 3După ce conducerea Grădiniţei nr. 8 a anunţat, ieri, existenţa a şase copii cu gripă, Direcţia de Sănătate Publică nu confirmă oficial cazurile, în lipsa unui test efectuat de laboratorul central de la Bucureşti. Diagnosticele au fost făcute în baza unor teste rapide, considerate orientative, în absenţa rezultatului de la Institutul Naţional. În aceste condiţii, D.S.P. a declarat doar focar de infecţii respiratorii la Grădiniţa nr. 8. 

În baza unor teste rapide au fost raportate două cazuri de gripă şi la Grădiniţa cu Program Prelungit nr. 4 din Buzău, motiv pentru care mulţi părinţi nu şi-au mai adus copiii în unitate.

Absenteism mai mare se înregistrează şi la Grădiniţa “Bobocei” din cartierul Micro 14, tot din cauza unor temeri din partea părinţilor.

Rezultatele de laborator de la Bucureşti cu privire la aceste suspiciuni de gripă trebuie să sosească în această săptămână. (Mihai Bunăziua)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!