Publicat la: 12.01.2021. 19:05 / 566 views

A REZISTAT DOAR O ZI, LA ȘCOALA DIN SIMILEASCA. NEDORIT DE COLECTIV, NOUL DIRECTOR ȘI-A DAT DEMISIA

Punct final scandalului iscat la Școala Gimnazială “Mihail Kogălniceanu” din cartierul Simileasca, acolo unde, ieri, la sosirea unui nou director în unitate, colectivul profesoral s-a opus deciziei luate de conducerea Inspectoratul Școlar.

scandal isj 1 scandal scoala director 4

Contestatarii au invocat faptul că noul director nu este cadru didactic al școlii și că are puțină experiență profesională, față de profesorii din unitate care ar putea prelua conducerea. Ieri, dascălii au ajuns cu un memoriu la Inspectoratul Școlar, pentru ca azi, chiar șeful educației buzoiene, Ionel Meiroșu, să meargă la școală, unde a discutat cu cadrele didactice.

Pentru că nici în urma acestei întâlniri nu s-a ajuns la un consens, noul director, un tânăr cu o vechime de opt ani în învățământ, a decis să renunțe la funcție, sub presiunea colectivului școlii.

În aceste condiții, scandalul s-a stins, la șefia unității de învățământ fiind numit directorul adjunct, profesoara Silvia Stroe.

Atât corpul profesoral, cât și liderii de sindicat sunt convinși că aducerea unui director din altă școală a avut la bază criteriul politic, neținându-se cont de gradul didactic al celui numit și nici de varianta avansării în funcție a unui dascăl cu vechime din cadrul Școlii Gimnaziale „Mihail Kogălniceanu”.

Este pentru prima oară în ultimii ani, când reacția unui colectiv profesoral din Buzău reușește să răstoarne o decizie de numire a unui director. (Mihai Bunăziua)

Link video

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!