Publicat la: 09.11.2017. 19:16 / 568 views

A RĂMAS DE FĂCUT MASTER PLANUL DEŞEURILOR. BUZĂUL VA RESPECTA, APOI, STANDARDELE DE MEDIU

Dacă vorbim despre măsurile trasate de UE pentru respectarea standardelor de mediu, judeţul Buzău nu a îndeplinit la timp o sarcină importantă. Un sistem de management integrat al deşeurilor ar fi trebuit implementat încă de acum trei – patru ani. Reamintim că, din cauza divergenţelor politice şi a intereselor personale, Buzăul a ratat trenul cu bani de la Uniunea Europeană.

camion deseuriRecent, responsabilii de la Agenţia pentru Protecţia Mediului au întocmit un raport cu privire la stadiul implementării măsurilor impuse de UE, cu aplicabilitate la nivelul administraţiilor din judeţ. La capitolul investiţii pentru introducerea reţelelor de apă şi canalizare, Buzăul stă bine, mai ales datorită noilor proiecte PNDL accesate de primării în acest an.

O bilă neagră pentru Buzău este lipsa unui management integrat de gestionare a deşeurilor. Autorităţile judeţene au reluat demersurile pentru această investiţie.

Reamintim că, în 2015, Buzăul a pierdut o finanţare de 37 de milioane de euro pentru un Master Plan de gestionare a deşeurilor. Asta după ce aleşii judeţeni nu au ajuns la o înţelegere cu privire la proiectul pentru care au fost alocate fonduri europene. Efectul a fost ruperea unei asocieri între primării, după ce administraţiile din Buzău, Râmnicu Sărat, Nehoiu şi Gălbinaşi au renunţat la parteneriat.

Sistemul de management integrat al deşeurilor va presupune amenajarea în judeţul Buzău de staţii de transfer, sortare şi tratare, precum şi un depozit conform aflate în sarcina unuia sau mai multor operatori de salubrizare. (Mihai Bunăziua)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!