Publicat la: 11.04.2018. 18:24 / 686 views

A ÎNCEPUT COȘMARUL ȘOFERILOR LA PODUL MĂRĂCINENI. MUNCITORII PREGĂTESC LUCRĂRILE PE PODUL NOU

A început coșmarul în trafic la Podul Mărăcineni. Astăzi, munictorii au demarat lucrările pregmergătoare reabilitării structurii metalice a obiectivului care leagă Muntenia de Moldova. Pentru aceasta, s-a închis o bandă de mers pe podul nou, pe ruta Buzău – Râmnicu Sărat. De aici, noi blocaje în trafic și cozi de mașini până la rondul din zona comercială. Între timp, autoritățile cer responsbaililor de la București să urgenteze o decizie cu privire la rute ocolitoare.  

trafic pe podul de la maracineni lucrari pod maracineniAstăzi, la orele prânzului, traficul de la ieșirea din orașul Buzău spre Râmnicu Sărat a devenit greoi. Drumarii au ieșit pe teren, pentru a pregăti lucrările de reabilitare a celuilalt pod, din structură metelică. Se fac intervenții pentru repararea rostului de dilatație din dreptul pilei 3. Circulația este restricționată pe o singură bandă, motiv pentru care traficul este perturbat, iar cozile ajung până la rondul din zona hipermarketurilor. Lucrările vor dura între 4 și 6 zile, anunță cei de la Drumuri Naționale.

O decizie privind închiderea circulației pe podul metalic ar putea fi luată imediat ce la Buzău vor ajunge responsabili de la București. Prefectura și Consiliul Județean au lansat invitații pentru director CNAIR și pentru ministrul Transporturilor.

O altă problemă nu este, încă, lămurită. Deși există un studiu de trafic și un studiu de impact, nimeni nu poate să spună dacă se va construi o cale alternativă peste râul Buzău, atunci când partea de pod spre oraș va fi închisă.

Autoritățile buzoiene sunt de acord ca în zonă să fie amenajat un pod de pontoane, numai că deciziile țin de Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere. Cu toate acestea, nu este exclus ca Prefectura și Consiliul Județean să forțeze mâna mâna constructorilor și să propună o astfel de măsură în Comitetul pentru Situații de Urgență.

De asemenea, în urma discuțiilor cu firma constructoare și cu decidenții de la Drumuri Naționale, autoritățile au convenit ca lucrările de reabilitare de la Podul Mărăcineni să fie efectuate și pe timp de noapte.

(Mihai Bunăziua)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!