Publicat la: 13.05.2019. 18:56 / 524 views

A FOST ÎMPUŞCAT URSUL CARE TREBUIA. DE O LUNĂ NU AU MAI FOST ATACURI

Imediat după împuşcarea ursului care a făcut prăpăd în gospodăriile localnicilor din Colţi, reprezentanţii ai autorităţilor centrale, dar şi asociaţii de protecţie a animalelelor au contestat atât măsura, cât şi modalitatea de recoltare a animalului. De atunci, însă, lucrurile s-au liniştit, nu au mai existat atacuri în gospodăriile oamenilor. Aceasta este dovada că ursul împuşcat a fost cel care ataca animalele.

atac urs 1Încă din luna martie, localnicii din Colţi au fost terorizaţi de atacurile unui urs. Aproape în fiecare noapte erau omorâte animale într-o gospodărie. În cele din urmă s-a reuşit obţinerea de avize care să permită împuşcarea sa. La momentul respectiv, reprezentanţii Ministerului Mediului şi iubitorii de animale au contestat măsura şi chiar s-a susţinut că ursul omorât nu era cel care ataca animalele din gospodării.

De mai bine de o lună, în zona Colţi nu s-a mai înregistrat niciun atac în gospodăriile oamenilor, dovadă a faptului că ursul împuşcat a fost cel care omora animalele.

 „Este aproape o lună  de când a fost împuşcat. N-au mai fost atacuri de atunci. Linişte totală. În concluzie, el a fost ursul problemă, iar împuşcarea lui se dovedeşte că a fost o decizie înţeleaptă. De fapt, în burta lui s-au şi găsit bucăţi din porcul consumat la ultima masă”, a declarat Pavel Rădulescu, primarul din Colţi.

Potrivit specialiştilor, a scăzut foarte mult numărul de oi din zona montană, dar şi cantitatea de zmeură. În acelaşi timp, a crescut numărul de urşi, la nivelul judeţului Buzău înregistrându-se în acest moment peste 800 de exemplare. (Mirela Copariu)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!