Un festival de poveste. Basarabenii au încântat din nou miile de spectatori

Un festival de poveste. Basarabenii au încântat din nou miile de spectatori

A doua zi a Festivalului ”Zilele Chișinăului la Buzău” a însemnat și întoarcerea prietenilor de peste Prut acasă la ei. Din nou artiștii de folclor și muzică ușoară i-au încântat pe buzoieni și i-au scos la dans. Este posibil ca de anul viitor să meargă și buzoienii la Chișinău, la Festivalul ”Zilele Buzăului la Chișinău”

Taberele militare ale Gărzii Naționale de la Alba Iulia au fost deschise pentru public în toate cele trei zile de festival, au făcut instrucție și au dat reprezentații în fiecare zi.

Cea de-a doua zi a Festivalului ”Zilele Chișinăului la Buzău” a aparținut tot oaspeților de dincolo de Prut, care au adunat peste 2000 de spectatori la cele două reprezentații ale serii.

Președintele Consiliului Județean nu a lipsit nici în această ultimă seară, în care artiștii din Chișinău au susținut un spectacol de folclor și unul de muzică ușoară, două concerte de înaltă clasă, cu artiști de primă mână.

Primul concert a fost susținut de Orchestra municipală de muzică populară Ansamblul etnofolcloric ”Plăieșii”, condus de maestrul Nicolae Gribincea.

Orchestra municipală de la Chișinău este formată din 7 interpreți și 7 instrumentiști, care au cântat pe rând și împreună melodii din folclorul celor două popoare române și au scos lumea la dans destul de repede

Dacă Plăieșii lui Gribincea au scos lume la dans, Vali Boghean și Band-ul său   i-a făcut pe mulți dintre spectatori să aprindă lanternele telefoanelor.

După ce s-a înnoptat bine, fantasticii din Ansamblul de muzică ușoară ”Vali Boghean Band” și-au încheiat concertul în aplauzele publicului, pentru a face loc unui impresionant foc de artificii.

Sâmbătă, artiștii buzoieni au închis prima ediție a Festivalului ”Zilele Chișinăului la Buzău”, care s-a dovedit a fi un real succes, chiar în condițiile impuse de starea de alertă.

Buzoienii vor aștepta cea de-a doua ediție cu nerăbdare, pentru că artiștii din Republica Moldova au reușit să-i farmece cu talentul lor și cu pofta de viață care-i caracterizează.

Președintele Consiliului Județean, Petre Emanoil Neagu intenționează ca, în viitor, să fie reunite trei festivaluri într-unul singur: Zilele Monteorului, Buzău Fest și Zilele Chișinăului la Buzău.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și