Publicat la: 15.02.2019. 19:28 / 2.312 views

A DOUA CENTURĂ. BUZĂUL VA BENEFICIA DE VARIANTA DE OCOLIRE EST

Plenul Parlamentului a aprobat ieri în şedinţă comună obiectivul de investiţie „Varianta de ocolire Est Municipiul Buzău”. Centura de Est se numără printre cele 7 proiecte aprobate de Banca Mondială, din cele zece propuse de Municipalitate. Aceasta va prelua traficul greu dinspre Mărăcineni către Brăila şi îl va scoate în afara oraşului.

centura est 2Printre proiectele pe care Primăria Buzău le-a propus avizului Băncii Mondiale se numără şi construirea unei variante ocolitoare pentru traficul auto în zona de Est a oraşului.

Şoseaua va începe de la podul Mărăcineni, pe digul de apărare de pe malul drept al râului Buzău, până la podul Vadu-Paşii, care va fi finalizat în viitorul apropiat. De aici, va continua cu actuala şosea Vadu-Paşii, care trece prin faţa Târgului Obor şi iese în şoseaua Brăilei. În acest fel, traficul auto, în special cel greu, dintre Moldova şi porturile de la Brăila şi Galaţi, va ocoli oraşul şi va scurta distanţele.

Primarul Constantin Toma a anunţat public că proiectul a primit deja aviz favorabil de la Parlament. Urmează ca Ministerul Transporturilor să preia documentaţia tehnico-economică de la autorităţile locale şi să facă demersurile necesare pentru aprobarea indicatorilor şi implementarea obiectivului.

Şoseaua construită pe coama digului de apărare este practicabilă şi în prezent, cu excepţia unor porţiuni mai avariate, şi este circulată în prezent atât de maşini de capacitate mare, cât şi de autoturisme. Centura de est a Buzăului va fi extrem de utilă transportatorilor de marfă care circulă dinspre Moldova către Brăila, dar şi locuitorilor din zona Vadu-Paşii care vin în oraş.

Amendamentul la Proiectul legii bugetului de stat pe 2019 a fost susţinut de întreg grupul de parlamentari buzoieni, în frunte cu Marcel Ciolacu şi Sebastian Radu, care a iniţiat proiectul variantei EST. (Corneliu Floriceanu)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!