MATEMATICA A COBORÂT PROCENTUL JUDEŢEAN. BUCURIE ȘI DEZAMĂGIRE LA EVALUAREA NAŢIONALĂ.

MATEMATICA A COBORÂT PROCENTUL JUDEŢEAN. BUCURIE ȘI DEZAMĂGIRE LA EVALUAREA NAŢIONALĂ.

Peste 73 la sută dintre absolvenţii de gimnaziu din judeţ au obţinut medii peste 5 la Evaluarea Naţională. Rezultatele au fost afişate azi. Procentul a fost scăzut considerabil de calificativele obţinute la proba de matematică, testare la care s-au înregistrat aproape 1.300 de note sub 5. La polul opus, avem zeci de note de 10, la ambele probe, precum şi opt adolescenţi cu media 10.

rezultate-evaluare-1Bucurie şi dezamăgire. Un contrast pe care l-am întâlnit, astăzi, la prânz, imediat după afişarea rezultatelor. Am surprins mai multe reacţii de la Şcoala nr. 11 din Buzău, unitate de învăţământ cu cel mai mare număr de absolvenţi de gimnaziu din judeţ.

Temerile exprimate după proba de matematică s-au adeverit în cazul multor elevi. La nivelul judeţului, aproape 1.300 de elevi au luat sub 5. Și pentru elevi mai pregătiţi, matematica a fost cu adevărat o piatră grea.

Cu toate acestea, au fost 71 de adolescenţi care au luat nota 10 la limba şi literatura română şi 38 cu note maxime la matematică.  

Opt elevi din judeţ cu medii de 10. Imediat după aflarea rezultatelor, le-am regăsit pe Patricia Crăciun şi Daria Ganea, absolvente ale Școlii nr. 11.  

Per total, la Evaluarea Naţională, judeţul Buzău a înregistrat un procent de 73,58% de medii peste 5.

Elevii nemulţumiţi de evaluarea lucrărilor au avut posibilitatea să depună contestaţii până în această seară la ora 19:00. Rezultatele finale vor fi afişate sâmbătă, 23 iunie. (Mihai Bunăziua)

Publicat de: Editat de:
Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și