Publicat la: 11.09.2018. 18:17 / 621 views

500 DE EURO, NU PENTRU TOŢI ANGAJATORII. FONDURI LIMITATE PENTRU SUBVENŢIILE DE LA STAT

Majorată de la 900 la 2.250 de lei, subvenţia pentru încadrarea şomerilor absolvenţi sau peste 45 de ani nu va ajunge pentru toţi angajatorii. Asta pentru că fondurile alocate la Buzău nu pot acoperi cererea record din partea firmelor din judeţ. Autorităţile anunţă că se va merge pe principiul primul sosit, primul servit.

ajofmAgenţia de Ocupare a Forţei de Muncă Buzău dispune de o finanţare de peste 4 milioane de euro, pentru societăţile care angajează şomeri proaspăt absolvenţi sau persoane peste 45 de ani aflate în evidenţele AJOFM. Chiar şi aşa, suma nu este suficientă pentru a acoperi cererea. Nici în prima parte a anului nu au putut fi onorate toate solicitările, atunci când subvenţia era de doar 900 de lei/lunar.

După ce s-a primit finanţarea, concomitent cu majorarea subvenţiei de la 900 la 2.250 de lei, reprezentanţii A.J.O.F.M. au luat legătura cu angajatorii cărora nu le-au fost onorate cererile.

Între timp, au sosit şi alte sute de solicitări pentru acordarea sprijinului de 500 de euro/lunar. Atenţie! Pentru angajaţii care au beneficiat deja de ajutor financiar prin A.J.O.F.M., nu se poate aloca subvenţie.

Subvenţia de 2.250 de lei se primeşte lunar, timp de un an, condiţia fiind ca angajatul să nu fie dat afară timp de 18 luni. (Mihai Bunăziua)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!