Publicat la: 30.01.2020. 19:45 / 918 views

24 DE ANI DE ÎNCHISOARE PENTRU COSMIN DAN. DECIZIA TRIBUNALULUI BUZĂU POATE FI ATACATĂ

Astăzi a fost pronunţată sentinţa în cel mai răsunător caz de crimă din ultimii ani de la Buzău. Tânărul Cosmin Dan, judecat pentru uciderea prin incendiere a fostei sale iubite, Valentina, a fost condamnat la 24 de ani de închisoare. Magistratul care a judecat cauza l-a condamnat pe inculpat la 23 de ani de închisoare pentru omor calificat prin cruzimi şi la trei ani de detenţie pentru infracţiunea de distrugere.

cosmin dan - valentinaÎn baza legii, Cosmin Dan a primit pedeapsa cea mai mare, de 23 de ani, la care s-a adăugat o treime din cealaltă pedeapsă, rezultând o sentinţă de 24 de ani de închisoare.

Potrivit aceleiaşi sentinţe, inculpatul a mai fost obligat la plata a 160.000 de euro, despăgubiri pentru familia victimei (100.000 euro – mama, 50.000 euro – tatăl, 10.000 euro – pentru distrugerea apartamentului).

Decizia de astăzi vine după şase termene de judecată. Hotărârea Tribunalului Buzău nu este definitivă şi, cel mai probabil, va fi atacată de avocaţii inculpatului, urmând ca procesul să se mute la Curtea de Apel Ploieşti.

Reamintim că, în dimineaţa de 23 februarie a anului trecut, Valentina Nica a murit, arsă de vie, în apartamentul în care locuia, într-un bloc de pe Bulevardul Bălcescu. Procurorii susţin că inculpatul Cosmin Dan, pe fondul unui conflict cu victima, a stropit-o cu benzină şi i-a dat foc. (Mihai Bunăziua)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!