Publicat la: 18.05.2017. 18:15 / 883 views

230 DE LEI, PREŢUL FINAL PENTRU GIGACALORIE. NOUL TARIF INTRĂ ÎN VIGOARE DE LA 1 IUNIE

După noi discuţii privind scumpirea preţului la gigacalorie, autorităţile şi responsabilii Regiei de termoficare au convenit un tarif mai mic faţă de cel anunţat iniţial. Dacă prima propunere era de 280 de lei, în urma unor noi calcule s-a ajuns la un cost de 230 de lei pe gigacalorie. Aşadar, o scumpire cu 45 de lei faţă de tariful practicat în ultimii ani.

ramÎn urmă cu aproape două luni, Primăria a lansat în dezbatere un proiect de hotărâre privind majorarea preţului la energie termică, pentru populaţie, de la 185 la 280 de lei. Proiectul nu a mai ajuns pe masa consilierilor locali, având în vedere reacţiile din partea cetăţenilor şi efectele sociale care ar fi rezultat în urma aplicării acestui tarif. Între timp, s-au făcut noi calcule, iar primarul Constantin Toma şi directorul R.A.M., Constantin Tacea, au ajuns la un cost de 230 de lei.

Încă de la primul anunţ cu privire la majorarea tarifului la energia termică au început să apară cererile de debranşare. Zeci de buzoieni au făcut demersuri pentru a renunţa la serviciile R.A.M.  

Scumpirea gigacaloriei cu 45 de lei va intra în vigoare de la 1 iunie, după votarea propunerii în Consiliul Local Municipal. În momentul de faţă, peste 14.000 de locuinţe sunt racordate la reţeaua de termoficare a oraşului. (Mihai Bunăziua)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!