Publicat la: 27.08.2018. 18:31 / 992 views

1440 DE KILOMETRI ÎN 103 ORE. BUZOIANUL CRISTI MĂNĂILĂ ŞI-A DEPĂŞIT RECORDUL

Ciclistul de anduranţă Cristi Mănăilă a terminat cu bine parcurgerea celor 1440 de kilometri ai traseului „Drumul Dunării Randonneur 2018”. El a parcurs distanţa în 102 ore şi 40 de minute şi a purtat cu el un tricou şi un steag cu chipul globe trotterului Dumitru Dan şi o pereche de opinci. Brevetul primit îi va permite să participe anul viitor la cursa Paris – Brest – Paris.      

manaila siteCiclist de anduranţă, buzoianul Cristian Mănăilă a terminat cu bine cursa de „Drumul Dunării” şi a reuşit să obţină brevetul pentru parcurgerea a 1440 de kilometri.

Ciclistul a reuşit să parcurgă distanţa în mai puţin de 103 ore, deşi ultramaratonul a fost de o dificultate crescută.

Participanţii au pedalat în plin trafic rutier, fără niciun fel de asistenţă sau de protecţie.

Acolo unde organizatorii stabiliseră puncte de control, aceştia amenajaseră  zone de odihnă „spartane” în săli de sport, terenuri de tenis ori în alte locuri aflate în apropiere.

După 2-3 sute de kilometri, Cristi Mănăilă s-a desprins de pluton şi a preferat să pedaleze de unul singur, pentru a se putea concentra mai bine.

Pe tot parcursul celor 1440 de kilometri, buzoianul a purtat un tricou şi un fanion cu chipul marelui călător Dumitru Dan, un alt buzoian, care a străbătut lumea pe jos.

Ciclistul are de gând să folosească aceste simboluri, inclusiv perechea de opinci pe care a purtat-o pe bicicletă şi în următoarele curse la care va participa.

Pentru a putea participa la cursa din Franţa, buzoianul va avea nevoie şi de sponsorizări, pentru că regulamentul impune ca ciclistul să suporte  absolut toate cheltuielile. (Corneliu Floriceanu)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!