Publicat la: 27.06.2019. 18:19 / 355 views

13 COMUNE BUZOIENE, FĂRĂ APĂ CURENTĂ. POPULAŢIA SE APROVIZIONEAZĂ DIN FÂNTÂNI SAU FORAJE PROPRII

Aproape 137 de mii de locuitori ai judeţului Buzău încă nu beneficiază de alimentare cu apă în regim centralizat. Autorităţile din sănătate au întocmit un raport, potrivit căruia în 13 comune populaţia se descurcă cu apa din fântâni sau de la propriile foraje. Subiectul a fost dezbătut în şedinţa Colegiului Prefectural.

fantana 1Un raport al Direcţiei de Sănătate Publică Buzău arată că peste 30 % din populaţia judeţului nu beneficiază de apă curentă.

Din cei peste  430.000 de  locuitori  ai  judeţului  Buzău,  aproape 137.000 nu au gospodăriile racordate la o reţea centralizată de apă potabilă. 

Conducerea Prefecturii a dispus verificări cu privire la modul în care autorităţile locale respectă procedurile de tratare a apei din comunele unde nu există sistem centralizat de alimentare.

Cele 13  comune  care  nu  au  instalaţii  centrale  de aprovizionare cu apă a  populaţiei  sunt Amaru, Brăeşti, Buda, C.A. Rosetti, Florica, Largu, Mihăileşti, Odăile, Racoviţeni, Ruşeţu, Scutelnici, Ținteşti şi Ziduri. (Mihai Bunăziua)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!