Focar COVID într-un centru DGASPC. 8 copii, confirmați pozitiv

Focar COVID într-un centru DGASPC. 8 copii, confirmați pozitiv

Medicii epidemiologi au declarat focar de coronavirus la Centrul de Primire în Regim de Urgență și Evaluare din cadrul DGASPC după ce 8 copii și 2 instructori au fost confirmați pozitiv cu noul coronavirus. Specialiștii nu au reușit să stabilească cum s-a produs îmbolnăvirea, însă s-au luat toate măsurile pentru limitarea răspândirii virusului.

Alarma la Centrul de Primire în Regim de Urgență și Evaluare din cadrul DGASPC s-a dat vineri după ce un educator a fost testat PCR iar rezultatul a ieșit pozitiv. Sâmbătă, au fost testați cu teste rapide încă un educator și 6 copii, beneficiari ai centrului, care aveau semne de boală. Ulterior, alți doi copii au fost confirmați.

Medicii epidemiologi nu au reușit să stabilească care a fost factorul care a dus la răspândirea bolii, cu atât mai mult cu cât atât copiii, dar și educatorii au avut contact cu exteriorul centrului.

După confirmarea prezenței virusului, Direcția de Sănătate Publică a dispus efectuarea unei dezinfecții riguroase în tot centrul. De asemenea, a recomandat DGASPC interzicerea vizitelor părinților în următoarele două săptămâni dar și noile internări, pentrru același interval de 14 zile. De menționat că tot personalul din cadrul Centrul de Primire în Regim de Urgență și Evaluare a fost vaccinat împotriva noului coronavirus, cu schema completă.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și