Publicat la: 28.08.2018. 18:24 / 945 views

100 DE MII DE EURO DE LA BUZĂU PENTRU SOROCA. SE REFACE FALEZA DE PE MALUL NISTRULUI

O sută de mii de euro este suma care va fi alocată de la bugetul local al municipiului Buzău pentru refacerea falezei din dreptul Cetăţii Soroca de pe malul Nistrului. Decizia finală o vor avea consilierii locali municipali, în şedinţa programată pentru joi.

cetate sorocaÎn primăvara acestui an, consilierii locali buzoieni au semnat o declaraţie simbolică de unire a Municipiului Buzău cu Republica Moldova. Acum, municipalitatea doreşte să facă investiţii la Soroca. Mai exact, primarul Toma intenţionează să ajute cu bani la realizarea unui proiect de infrastructură din Republica Moldova. 100 de mii de euro vor fi trimişi de Buzău pentru refacerea falezei din dreptul Cetăţii Soroca de pe malul Nistrului.

 „În urma Acordului de Înfrăţire dintre municipiile Buzău şi Soroca, Consiliului Municipal Soroca a aprobat cu privire la finanţarea proiectului Reconstrucţia falezei râului Nistru pe segmentul din preajma cetăţii Soroca în valoare de 138.500 euro. Municipiul Soroca poate aloca doar 27,8%, respectiv suma de 38.500 euro. În acest sens a solicitat cofinanţare din partea Municipiului Buzău în sumă de 100.000 euro. Municipiul Soroca îsi propune îmbunătăţirea condiţiilor de recreere şi agrement pe faleza Nistrului, în apropierea Cetăţii Soroca, cetate moldovenească din ultimul sfert al secolului al XV-lea, clădită din lemn de Ştefan cel Mare, în faţa vadului peste Nistru, şi reconstruită în piatră sub Petru Rareş, la mijlocul secolului al XVI-lea. Cetatea este o carte de vizită a Republicii Moldova. În acest sens a fost întocmit proiectul de hotărâre privind cofinanţarea proiectului în limita sumei de 100.000 euro, cu rugămintea de a fi adoptat în forma prezentată”, se arată în raportul transmis de Constantin Toma către consilierii locali.

Decizia urmează a se lua joi în şedinţa CLM Buzău. Rămâne de văzut dacă aleşii locali îşi vor da girul ca Primăria să ofere aceşti bani pentru proiectul din Soroca. (Mirela Copariu)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!