Publicat la: 02.05.2018. 18:22 / 823 views

1 MAI FĂRĂ GUNOAIE. TABĂRA DE LA MĂGURA NU A MAI FOST VANDALIZATĂ

Dacă la Sărbătorile Pascale Tabăra de sculptură în aer liber Măgura avea pajiştile împânzite de gunoaie, după minivacanţa de 1 Mai nu s-a mai întâmplat la fel. Muzeul Judeţean a angajat pe această perioadă o firmă de pază, care i-a oprit pe petrecăreţii cu grătare să pătrundă pe teritoriul taberei. Aşa că nu a mai fost nevoie ca olimpicii de la Hasdeu să strângă deşeurile turiştilor de ocazie.      

ecologizare 3După zilele libere din perioada Paştelui, Tabăra de sculptură în aer liber Măgura era împânzită de gunoaie şi de urmele focurilor de tabără sau ale grătarelor.

Resturile rămase în urma celor care au vandalizat arealul cultural din vecinătatea Mânăstirii Ciolanu au fost strânse cu grijă de cei aproape 100 de copii eminenţi de la Hasdeu.

În perioada minivacanţei de 1 Mai, Muzeul Judeţean, care administrează tabăra, şi-a luat măsuri de prevenire.

Măsura s-a dovedit a fi eficientă, pentru că toţi cei care îşi propuseseră să petreacă în tabără, au fost opriţi la timp.

Ei au fost îndreptaţi către locurile special amenajate pentru picnic de pe valea Tisăului.

Muzeul Judeţean ar putea lua aceleaşi măsuri de prevenţie şi de Sfânta Maria, când este hramul Mânăstirii Ciolanu şi când zona va fi împânzită de turişti. (Corneliu Floriceanu)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!